Museibutiken

Varor från museets butik Presenter från Uppland

I museibutiken hittar du unika och roliga presenter. Här finns allt från lokalt hantverk och vackra vykort till intressanta böcker. Du kanske är ute efter tumvantar av uppländsk ull, grytunderlägg från Tierp eller en smörkniv från Almunge.

Vi samarbetar med duktiga lokala hantverkare och letar ständigt nya idéer och produkter. Butiken satsar hela tiden på att utöka sortimentet med produkter som är tillverkade ekologiskt eller som är Fairtrade-märkta. Vi har till exempel ekologisk tvål från Vänge och högtidspynt från AfroArt som är Fairtrade.

Egna produkter

Museet har en egen serie med produkter med motiv från målade 1700-talsskåp ur museets samlingar. Här finns det bland annat en skärbräda med en flammande tulpan på.

Utställningarnas förlängda arm

Till varje utställning försöker vi hitta böcker och föremål som hänger samman med temat. Vi vill att det ska vara ett sätt att lära sig mer och ett sätt att ta hem ett fint och roligt minne av utställningen. 

Böcker

I butiken finns böcker om lokalhistoria, arkeologi, kulturmiljö, byggnadsvård och kulturhistoria. Här finns även böcker från museets förlag till försäljning.

Välkommen!