Ullmarknad i Österbybruk

12 augusti 2017 - 13 augusti 2017
Plats: Österbybruk
Ullmarknad i Österbybruk

Ett fyrtiotal fårägare, konsthantverkare, slöjdare, formgivare och småskaliga producenter hälsar dig välkommen till den fjärde upplagan av Ullmarknaden i Österbybruk. Marknaden arrangeras av Hemslöjdskonsulenterna på Upplandsmuseet och föreningen Ull i Uppland i samverkan med Stiftelsen Österbybruks Herrgård.

Under marknaden kommer vi att visa slöjd- och hantverkstekniker och sälja våra produkter; garn, ull, skinn, redskap, tovat, vävt, spunnet och sytt av hög kvalitet!

Utställarna är medlemmar i ett aktivt lokalt nätverk, som arbetar med material från svenska får och utvecklar användningsområdet för ull. Marknaden är ett led i strävan att sprida kunskap och information om svensk ull - en hållbar och lokal resurs!

Som besökare kan du prova på att tova, sticka, nålbinda, spinna, karda och tälja och ännu mer. Vi erbjuder Slöjdklubb för barnen, kurser och föreläsningar, tävlingar och andra aktiviteter. Icke att förglömma den populära tipsrundan!

Missa inte spinnstafetten på lördagen och möjligheten att skicka in ditt vackraste handspunna garn i förväg för att tävla mot andra om folkets röst och juryns bedömning - mer info kommer!

Du som har svensk rå-ull kvar i ladan har möjlighet att lämna in det under helgen till söndagens välgörenhets-auktion till förmån för en lokal organisation - mer info kommer!

Vi kommer att få besök av gotlands-lamm som ska klippas under marknadsdagarna. Ullen auktioneras ut på söndagen för en god sak.
Ullmarknaden arrangeras av Hemslöjdskonsulenterna på Upplandsmuseet och föreningen Ull i Uppland i samverkan med Stiftelsen Österbybruks Herrgård.

Utförligt program och utställarförteckning kommer senare.

Plats: Stallbacken Österbybruks Herrgård
Entré: 20 kr inklusive lott
Kontaktperson: Annkristin Hult, 070-625 38 55, Annkristin.Hult@upplandsmuseet.se