Lediga tjänster

Museitekniker. För mer information se nedan och i de nedladdningsbara pdf-filerna.

Upplandsmuseet söker Museitekniker

Vi söker dig som har erfarenhet av utställningsproduktion, har goda datakunskaper och erfarenhet av ljus- och ljudteknik. Tjänsten är placerad inom avdelningen Säkerhet och Teknik. I det dagliga arbetet är du en del i ett museitekniskt arbetslag under ledning av chefen för den avdelningen. Under utställningsproduktion ingår du i projektgrupp som leds av ansvarig utställningsproducent.


Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter blir att arbeta med utställningsproduktioner, underhåll av utställningar samt utrustning av lokaler. Du ska medverka till att ta fram innovativa tekniska lösningar och bidra till att skapa en tillgänglig och kreativ miljö för våra besökare. Du ska ha erfarenhet av museitekniskt arbete eller likvärdig erfarenhet. Du ska ha erfarenhet av kreativa tekniska ljus, ljud och AV- lösningar samt arbetat med snickeri. Du ska ha god datorvana och kunna läsa och konstruera ritningar.

Förutom nyproduktion ingår drift och underhåll av utställningar och utställningslokaler. Vidare ingår praktiskt arbete vid vårt friluftsmuseum Disagården och vårt föremålsmagasin i Morgongåva. Säkerhetsfrågor knutna både till utställningar och till fastigheter är en del av arbetet. Arbetsuppgifterna innefattar också vaktmästeriuppgifter, med transporter samt lokal- och fastighetsfrågor.

Kvalifikationer
Som sökande vill vi att du har:

  • Erfarenhet av ljussättning, AV-arbete och tekniskt servicearbete.
  • God kunskap och/eller erfarenhet om utrustning för ljus och AV-utrustning.
  • Kunskap om olika typer av mjukvara som används i utställningsarbetet.
  • Tekniskt/Hantverksgymnasium/IT-utbildning/eller motsvarande.
  • Körkort B är ett krav.

Meriterande:

  • Hantverksutbildning eller erfarenhet inom snickeri.
  • Intresse för kulturhistoria och samhällsfrågor.
  • Intresse för gestaltning.

Personliga egenskaper

Som person är du flexibel, positiv och framåt och du har stor respekt för människors olika förutsättningar. Du har god initiativförmåga och förmåga att arbeta självständigt såväl som att skapa ett gott samarbetsklimat när du arbetar i team. Du levererar god kvalitet även vid arbete i högt tempo. Du följer utvecklingen inom ditt kompetensområde med intresse och engagemang. I ditt arbete ser du möjligheter istället för problem och du har ett lösningsfokuserat angreppssätt. Du har god känsla för service.

Upplandsmuseet har som målsättning att i personalsammansättningen spegla den mångfald som finns i samhället. Har du rätt kompetens är du intressant för oss, oavsett kön, könsidentitet och uttryck, ålder, sexuell läggning, funktionsnedsättning, religion eller etnisk tillhörighet.


Lön
Månadslön. Vi tillämpar individuell och differentierad lönesättning. Ange löneanspråk i din ansökan.

Tillsvidareanställning, Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Tillträde 1 september 2017 eller efter överenskommelse.

Kontaktpersoner
Avdelningschef Kenth Wessberg 018-16 91 55

Fackliga kontaktpersoner
Cecilia Bygdell (SACO) 076-103 77 59

Ansökan
Ansök senast 19 april genom att mejla din ansökan till kenth.wessberg@upplandsmuseet.se.