Lediga tjänster

IT-samordnare. Två pedagoger. För mer information se nedan och i de nedladdningsbara pdf-filerna.

Upplandsmuseet söker en ny IT-samordnare

Som IT-samordnare på Upplandsmuseet är din roll är att stödja våra anställda vid användandet av IT-tjänster/system- och utrustningar. Du sköter användaradministration, allmän problemlösning och installationer av både IT och telefoni. Du förvaltar den gemensamma infrastrukturen, samtidigt som du proaktivt bidrar till IT-relaterade förbättringar som gynnar verksamheten i projektform. Du är med och organiserar inköp och genomför upphandlingar av tjänster och produkter i samråd med avdelningschefen.

Vi söker dig som har:
Erfarenhet av praktiskt IT-relaterat arbete, t.ex. som IT-samordnare eller supporttekniker. - Erfarenhet av aktuell teknik och den IT-miljö som används på Upplandsmuseet, t.ex. Windows, Exchange, Active Directory, VMware, installationer, skrivare, backup, växelprogramvara, komponentbyten, etc. - Bred kunskap om och intresse för datorer samt kunskap om både hård- och mjukvara. - Teknisk utbildning inom IT samt goda kunskaper i engelska. - B-Körkort.
Du är som person: - Problemlösningsorienterad, serviceinriktad och pedagogisk. - Självständig, analytisk, initiativrik samt van att leda och strukturera ditt eget arbete.

Stiftelsen Upplandsmuseet är länsmuseum för Uppsala län med säte i hjärtat av Uppsala, men verksamheten bedrivs i hela länet. I centrum står länets kulturhistoria under 7000 år och uppdraget innefattar kunskapsuppbyggnad, forskning, förvaltning av samlingarna, arkeologi, kulturmiljöarbete, hemslöjd, förmedling och kommunikation. Verksamheten är i huvudsak bidragsfinansierad med en omsättning på ca 40 mnkr per år. I organisationen arbetar ca 60 personer.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med provanställning 6 månader. Tillträde efter överenskommelse så snart som möjligt. Månadslön. Vi tillämpar individuell och differentierad lönesättning.

Ansökan skickas per epost: anders.blomqvist@upplandsmuseet.se senast 8 mars. Ange löneanspråk och möjlig tillträdesdag i ansökan.
Kontaktperson: Anders Blomqvist, Avdelningschef Administration, 018-16 91 20. Facklig kontaktperson: Cecilia Bygdell (SACO), 076-103 77 59

 

Upplandsmuseet söker två pedagoger

Pedagog 100% vikariat 26 juni –31 december
Pedagog 85 % visstidsanställd 26 juni–14 augusti
Ange i ansökan vilken av tjänsterna du söker eller om du är intresserad av bägge.

Arbetsuppgifter:
Vi söker en vikarie för sex månader varav tre månaders arbete är förlagt till friluftsmuseet Disagården och tre månader inom Upplandsmuseets övriga museipedagogiska verksamhet.

Vi behöver även en semestervikarie för perioden 26 juni–14 augusti på Disagården.

Som museipedagog arbetar du självständigt med kommunikationsarbete, visningar för skola och allmänhet samt programverksamhet. Du möter många olika människor, både besökare och samarbetspartner.
Sommarperioden på Disagården (juli och augusti) innebär arbete på rullande schema, vilket inkluderar helger och vissa kvällar. Arbetet innehåller också daglig skötsel av djur och odlingar.

Kvalifikationer
Som sökande vill vi att du har:
• Högskoleutbildning inom etnologi, ekonomisk historia, agrarhistoria, historia eller motsvarande, alternativt flerårig arbetslivserfarenhet från friluftsmuseiverksamhet.
• Pedagogisk utbildning eller erfarenhet av pedagogisk verksamhet genom t.ex. arbete eller föreningsliv.
• Goda kunskaper i engelska
• Erfarenhet av pedagogik riktad mot barn och ungdom.
Meriterande:
• Ytterligare språkkunskaper
• Djurkunskap
• Genuskunskap
• Slöjd och hantverkskunskaper

Personliga egenskaper:
Som person är du strukturerad, flexibel, positiv och framåt och du har stor respekt för människors olika förutsättningar. Du har god initiativförmåga och förmåga att arbeta självständigt så väl som att skapa ett gott samarbetsklimat när du arbetar i team.
I ditt arbete ser du möjligheter istället för problem och du har ett lösningsfokuserat angreppssätt. Du har även god känsla för service och levererar god kvalitet även vid arbete i högt tempo.

Upplandsmuseet har som målsättning att i personalsammansättningen spegla den mångfald som finns i samhället. Har du rätt kompetens är du intressant för oss, oavsett kön, könsidentitet och uttryck, ålder, sexuell läggning, funktionsnedsättning, religion eller etnisk tillhörighet.

Lön
Månadslön. Vi tillämpar individuell och differentierad lönesättning. Ange löneanspråk i din ansökan.

Kontaktpersoner
Avdelningschef Maria Ljunggren 018-16 91 40
museipedagog Stina Flink 018-16 91 42
Fackliga kontaktpersoner Cecilia Bygdell (DIK-förbundet) 018-16 91 52

Ansökan
Ansök senast 6/3-2017 genom att mejla din ansökan till registrator@upplandsmuseet.se