Besök på egen hand

Besök på egen hand Modell av 1600-talets Uppsala. Foto: Olle Norling/Upplandsmuseet

Alla besök med grupper ska bokas in, även när du vill besöka oss på egen hand med din klass eller förskolegrupp.

Det är gratis för grupper att besöka oss på egen hand. Pedagoger eller andra vuxna ska alltild följa med klassen. Dessa besök ska bokas in så att ni inte krockar med någon annan grupp, utan får plats och tid att upptäcka det som just ni är intresserade av.

• Museet är öppet för besök tisdag till fredag kl. 9–17. Besök bokas i museireceptionen.
  • Disagården kan besökas under friluftsmuseets öppethållande maj–september.
  • Professorsvåningen i Walmstedtska gården kan inte besökas på egen hand.

Om du kontaktar en av museipedagogerna så kan du också få tips och idéer om hur du kan arbeta i skolan eller förskolan före och efter besöket, även om du håller i det själv.